Тази седмица Париж ви кани на масата.За французите добрата храна е част от културата и народо-психологията. Френска пословица гласи, че другите народи ядат, за да живеят, а потомците на галите живеят, за да похапват добре. Седмицата на модата в Париж бе белязана от кризата, но дори и икономиката не може да спре ентусиазма на посетителите на кулинарната седмица във френската столица. Може да си мислите, че сте опитали всичко, готвачите във френската столица могат да ви изненадат. Кулинарната седмица започва като контрапункт на бързото хранене, което повечето прочути готвачи отричат. Много бързо първоначалната идея се променя и събитието става синоним на нетрадиционната храна. Конското месо и сирената са гвоздеят на програмата тази година. Очевидци разказват, че заради млечните продукти миризмата в халето напомня повече на съблекалнята на местния отбор по ръгби отколкото на кулинарно изкушение. Мелани защитава вкусовите качества на сирената:
Мисля, че вкусът му е добър. Смятам, че е по-добре да го опитате отколкото да го миришете.
Така Мелани потвърждава друга френска пословица, която гласи, че колкото по-силно мирише едно сирене, то е толкова по-вкусно. Ако сте настроени за експерименти, бившият общински басейн в Париж може да ви предложи доста емоции. Приятни или неприятни зависи най-вече от обонянието. Ако питате французите, обаче, само вкусът е от значение.