Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2010 20:40 - БюГюкрация
Автор: plamenkost Категория: Политика   
Прочетен: 1951 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 12.01.2010 20:44


Пълно безумие. Министерството на здравеопазването се изложи за пореден път с новата мярка. 36 месеца без здравно осигуряване и няма да имате право да пътувате в чужбина. Хитро, нали, министър Нанев? Стига са се правили на тарикати всички, които са толкова състоятелни, че да ми ходят зад граница. Да си стоят тук и да се лекуват от страхотната ни система.

Казусът

Какво правим ако някой живее в чужбина и работи, и се осигурява там. Има си здравна карта и всичко, но реши да дойде за две седмици на ваканция в родината? Да похарчи около 2000 евро и да се прибере по живо, по здраво. Този човек, да го наречем Иван, работи от години във  Франция и здравните му права там са непрекъснати. За зла участ, тук хубавците от НАП са му прекъснали правата и на летище София го спират и той не може да се прибере при децата си в Париж. Защото е по-голям хулиган от Гейзо, Наглите и Апашите.Взети заедно. Иван отива и си плаща дължимото плюс глобата, нищо, че има европейска здравна карта, с която може да се лекува в целия ЕС, колкото и да е чудно, включително и в БГ. Той заплаща за прекрасните здравни услуги за последните 36 месеца, които за негово щастие, нито той, нито децата му ползват. После си заминава за Франция и разказва тази история на по чашка... до следващото му прибиране и поредния абсурд. Той вече отдавна не се колебае дали да запише децата си като френски или като БГ граждани. Решението му е взето още на летище София.

Проблемът

Здравното министерство не може да намери работеща схема да се оправя с милионите левове, които му предоставяме, за да ни осигури качествена услуга. Не подаяние, услуга! Затова увеличава вноските, процентите и т.н., и после се опитва да ни наруши едно от основните права като граждани на ЕС. Да пътуваме свободно. Знам, че Станишев е лош и е обрал бостана, но така няма да  стане. Затова предлагам решение:

Решението

Вместо да задължаваме всички българи да са изрядни 36 месеца назад, нека този период е 3 месеца. Несъбраните средства ще компенсираме по много прост начин. Отново на летище София няма да пускаме никой чужденец, който не си е платил здравните вноски за двете седмици ски на Банско. Същата практика се въвежда на Калотина, Кулата и Капитан Андреево. На последното им обясняваме и за традицията Рахат Мехлем, ако проявяват твърдоглавие и прекалено много се увлекат да си търсят правата. Веднага ще тичат до банкомата и ще плащат. За челен опит за подобна практика, трябва да се изпрати една мисия до Сомалия. Там процедират така с всички кораби, които закъсняват със здравните вноски и по последни данни имат много добра събираемост. Приходната част на бюджета се е увеличила 10 пъти за последните години. Най-неприятното ще е ако на мисията ни там й хареса относително по-свободния осигурителен режим в Могадишу и реши да остане там. Елена Йончева за малко да се задържи, но там причината беше бившия премиер. Ето, че и аз прихванах от вашия маниер да се обвинява за всичко Станишев! Няма повече, обещавам :)!







Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Evala , Plamene,
12.01.2010 21:18
Kak ste stane na praktika.Ideata ti e chudesna!
Prodaljavai!
Toku vij zapochnat da kopirat ideite ti !Dai Boje!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: plamenkost
Категория: Новини
Прочетен: 338583
Постинги: 85
Коментари: 173
Гласове: 660
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930